"Reméltük, hogy jó lesz, de azt nem, hogy ilyen remek hangulatot teremtenek. Máskor is szeretettel várjuk a Borvirág zenekart!"

(Dunakömlőd - Művelődési Ház)

Látogatók

02533421
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
534
1252
9600
19863

IP-címed: 34.231.21.123
2019-11-18 10:02

Archívum

Decemberi Borvirág klub

Kedves BorBarátaink!

A decemder 9.-i Borvirág Borklub egyik apropója a névadó Borvirág Együttes új lemezének bemutatója lesz!
A másik - nem kevésbé fontos - program pedig egy nagyszerű alföldi borászat, a Kökény és fia bemutatkozása... Aki nem volt még a Kökény birtokon Cegléd határában(Budapesttől alig 80 km-re), az most megismerkedhet az alkotóval, a borásszal és egy mintavételnyi borával, s bízunk benne, hogy kedvet kap egy személyes pincelátogatásra is!!!

A Cserszegi fűszeres borunkat ma már nagyon sokan kedvelik. Sikerét külföldről importáltuk. Az angolok számára kimondhatatlan nevű bort (unpronanciable grape) a Hilltop Neszmély Borászat tette sikeressé az ezredfordulón - még a hazai felfedezése előtt - olyannyira, hogy a készítőjét - Kamocsay Ákost - az Év borászává választották Angliában 1997-ben.
Egy hazai Cserszegi fűszeres borversenyen - a 2000-es évek elején - született meg az alábbi kajánság "Hilltop verő Kökény Benő!", mert bizony a nagy példaképet egy akkor még ismeretlen alföldi borász - Kökény Benő - bora pontszámban felülmúlta!
A Gödöllői dombság délkeleti nyúlványain Cegléd és Ceglédbercel határában a Kunsági Borvidéken tevékenykedik a Kökény és fia Borászat, és aki nem kóstolta meg, el sem hiszi, hogy milyen remek borokat készít!
Erről mindenki meggyőződhet, aki a december 9-i Borvirág Borklubon jelenlétével megtisztel bennünket.
Kökény Benő a 4-es főút mellett a semmiből egy 12 hektáras mintaszerű birtokot épített fel és olyan vendégfogadásra is alkalmas ranchot rittyentett, hogy ihaj!
És valljuk be bírja fantáziával: "Kétmotoros rosé"-ja élmény és a "Rékereső" ugyancsak elgondolkodtató... S amikor a látványpincében megpillantjuk a kóstolóhelyiséget, fellebben a fátyol: Nos igen, ez az alaprajz egy 4000 évvel ezelőtti trák sírhelyen látható a Bulgáriai Staroselben. A helyszín megragadja a látogatót, s megadja a borkóstoló hangulatát!
S hogy a klubesten az ihaj se maradjon el, a Borvirág Zenekar új lemezének a dallamaira komponáljuk a december 9-i borkóstolót. Jönnek az új boros dalok, bár a régieket sem feledjük.
"Én is iszom veletek, ha veletek lehetek, egy pohár bort!"

Várunk szeretettel a barátaiddal együtt, "mert unalmas a magányos dínom-dánom!"

Üdvözlettel:

Nyikos István Kézér Ilona
30/954-9147 20/311-0986
Bacchus Arts Stúdió
2011 Budakalász Liget utca 39.
Tel/fax: 26/341-972;
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bemutatkozó

Gondolatok

Szüret tüzei égnek,
Szólnak szüreti nóták
S a szőlőhegyek hátán
Venyige lombja pirkad
És megszépül csöndesen
Az egész mulandóság.

 

Szüret tüzei mellett
Próbáljunk melegedni,
Szüret nótái mellett,
Míg venyigelomb pirkad,
Próbáljuk meg csöndesen
A tavaszt elfeledni!

 

Enyém e dalos ősz most,
Enyém az őszi pompa,
Enyém e bús mosolygás.
Venyige lombja pirkad
És megszépülsz csöndesen
Bánat, nagy őszirózsa!

Juhász Gyula

Ajánlások, referenciák

vendegkonyv

Kispejlovam lovarda

www.kispejlovam.hu

www.bordalok.hu

Keress a Facebook-on