"Reméltük, hogy jó lesz, de azt nem, hogy ilyen remek hangulatot teremtenek. Máskor is szeretettel várjuk a Borvirág zenekart!"

(Dunakömlőd - Művelődési Ház)

Látogatók

02209022
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
131
220
2820
15129

IP-címed: 54.92.160.119
2018-10-22 08:47

Archívum

Májusi borklub - Eger

Kedves BorBarátaink!
      A májusi 23-i klubestünkön az Egri Borvidék debrői körzetéből köszönthettük aVarsányi Pincészetet Óbudán a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. 
      A cca. 75 hektár szőlőt művelő családi pincészet 1990 óta tevékenykedik Verpeléten. Hitvallásuk középpontjában a híres zászlósbor - a Debrői Hárslevelű - újrafogalmazása az egyik fontos igazodási pont. Az országban az elsők között értek el sikereket a roséborok készítésében. 
Termékpalettájukon természetesen megtalálhatóak az egri borvidék kedvelt kékszőlő fajtáiból készített borok is.      Az áruházi láncokban főként a Classic boraikkal találkozhatnak az érdeklődők. A Family Selection és a Grand Selection termékcsalád válogatott tételeit a HORECA szektorban (hotel/restaurant/catering) és a borszakboltokban forgalmazzák. Verpeléten - ahol mód van a pincészet megtekintésére is -  egy 80 férőhelyes bemutatóteremben a borbarátokat is szívesen látják. Varsányi Lajos alapító-tulajdonos az alábbi borokon keresztül mutatta be a pincészetüket:
Family Selection Egri Hajnalcsillag 2016, száraz fehérbor Grand Selection Egri Sauvignon Blanc 2016, száraz fehérbor Grand Selection Verpeléti Olaszrizling 2015, száraz fehérbor Grand Selection Cabernet Sauvignon Rosé 2016, Felső-Magyarországi száraz rosébor Grand Selection Egri Kékfrankos 2015, száraz vörösbor Grand Selection Egri Cabernet Sauvignon 2015, Debrői Hárslevelű 2015 félédes fehér bor
 

Bemutatkozó

Gondolatok

A szőlő halála csak átváltozás…
A szőlőből must lesz, a mustból bor.
A szőlő ereje velünk marad,
halálával kellett bevennie az időtlenséget.
Ha körülnézel a pincében,
vajon gondolsz arra, hogy isteneket őrzöl hordóidba zárva?
Minden borospince a halhatatlanság szigete.

Pilinszky János

Ajánlások, referenciák

vendegkonyv

Kispejlovam lovarda

www.kispejlovam.hu

www.bordalok.hu

Keress a Facebook-on